Tarzınızı yansıtmanın en güzel yollarından biri evinizin dekorudur.
Kendi zevkleriniz gibi, hassasiyetlerinize ve duyularınıza hitap eden pek çok farklı dekorasyon stili var… Minimalistten moderne, rustik veya endüstriyelden klasiğe ve hatta tüm bu farklı stillerin harmanı eklektik tasarımlara varıncaya kadar tüm seçenekleri sizlere sunuyoruz.
Bu dekorasyon stilinin esin kaynağı Yunanistan, İspanya, İtalya gibi Akdeniz ülkelerinin eski evleridir. Bugün ‘Modern İspanyol’ tarzı olarak da anılmaktadır. Basit işlevsel mobilyadan son derece muntazam olanlarına kadar geniş bir mobilya stili yelpazesini içerir. Ağır, kıvrımlı ve cilalı mobilya aksamı ve dokulu duvarlar öne çıkar.
Avangard Mobilya anlayışında önemli olan sanatsal biçimde öze yapılan içsel bir kavrayıştır.
Modern anlayışın minimalist çizgilerle birleştiği, klasik mobilyanın sadeleştirilmiş sanatsal ufak detaylarla, hafif ve abartısız oyma veya sadece bir objenin ürünün herhangi bir yerinde temsil edildiği bir çizgiye sahip olan dekorasyon stilidir.
Bohem tarzı rahatına düşkün, bol seyahat eden, her seyahatten özel bir obje alan, eski (daktilo, çevirmeli telefon) gibi ürünlere değer veren ve etnik desenleri sevenlere göre bir tarz.
Modern, romantik, vintage, klasik tüm tarzları ustaca bir araya getirerek bohem tarzı yaratabilirsiniz. Ancak, zıtlıkların uyumuna dikkat edilmediği takdirde bohem tarz çok karışık ve dağınık görünebilir.
Evde dekorasyonu arasında tercih edilen bir tür olan country, daha çok rahatlığına ve keyfine düşkün olan ve klasik tarz mobilya ve ahşap sevenler için uygun olabilecek bir tarzdır.
Country tarzı oluşturmak için, ferforje, eskitme görünümlü ahşap ve klasik modeller tercih etmeniz gerekir. Büyük kolçaklı geniş koltuklar, rahat ve konforlu minderler, oymalı ve ahşap işlemeli koltuk veya masa ayakları, bu tarz döşeme için en uygun modellerdir.
Eklektik stili ev dekorasyonu en zor stillerden birisidir.
Bu tarzı ev dekorasyonuna uygularken, renk, doku ve şekli ile tutarlı bir görünüm oluşturmak gerekir. Farklı tarzda aksesuarları ve mobilyaları bir araya getirip iyi bir görüntü yakalamak gereklidir, ve bu her zaman kolay olmaz.
Kullanacağınız aksesuarlarda zırtlıklar ön planda olmalı. Yani geleneksel ve modern öğeler bir arada kallanabilmeli ve ayrı ayrı dönemlere ait olsalar bile bir arada iyi görünmesini sağlamalısınız.
Kentsel yaşamın koşuşturması içinde ihtiyaç duyulan endüstriyel tasarımların öz ve doğal olanla harmanlanarak, sıcak ve samimi yaşam alanları yaratılması aşamasında karşımıza çıkan etnik stil; Afrika, Asya, Avrupa, Amerika gibi bir çok kıtaya has mobilyaları, kumaşları, desenleri, dekoratif ve sanatsal objeleri kucaklıyor.
Her bir parça bir yaşanmışlığı çağrıştırıyor, her bir motif içinde kendine özgün bir hikaye barındırıyor.
Eskitme beyaz ve pastel tonlarında ahşap mobilyalar, çiçekli, desenli örtüler, gül desenli koltuklar perdeler, beyaz ağırlıklı bir tema üzerine pastel renkler, mumlar, loş ışıklar.
Bir Fransız ev dekorasyonunda klasik ve vintage dokunuşları da görebilirsiniz. Yapılmamışlık unsuru; bir buruşuk keten nevresim olsun veya her zaman var olan klasik boyalı yontma bir portre…
Özellikle eski zamanlardaki evlerin özenli ve pahalı zevkleri yansıtan dekorasyon tarzına öykünüyorsanız, klasik stilde döşenmiş bir evde kendinizi daha mutlu ve huzurlu hissedersiniz…
Klasik stil, oldukça ağır başlı bir görünüme sahiptir. Simetrik tasarımlar, yuvarlak hatlı oymalar, zengin renk ve kumaşlar, koyu renk cilalı ahşap yüzeyler, içi fazla doldurulmuş koltuklar, el işinin yoğun olduğu el oyması mobilyalar bu stili yansıtır. Mobilyalarda süslemeler ağırlıktadır.
Dekorasyonun her aşamasında denge kurmanın önemi büyüktür.
Renk, şekil, kumaş, desen ya da stilden söz ederken bu öğeler kendi aralarında ve birbirleriyle ilişkilerinde mutlaka bir denge oluşturmalıdır. Modern ve klasik eşyaları bir araya getirmek söz konusu olduğunda oda tazelik, derinlik ve kontrast barındıracak ve bu üçlü kesinlikle bir denge oluşturacaktır.
Modern bir ev dekorasyonu oluşturmak istiyorsanız modern stilin veya modern tarzın gereklerine göre uygun renk, malzeme ve mobilya seçimini gerçekleştirmelisiniz.
Modern stili kısaca özetlemek gerekirse kökleri minimalizm ekolüne dayanır. Modern stil iç mekanları üç boyutlu bir sanat eseri olarak görür. Modern stilde gereksiz, işe yaramayan öğelerden mekan arınır ve genişlik hissi yaratılır. Şıklık ve sadelik bir arada yakalanır. Modern stilde uyum içindeki formlar, şekiller, renk ve dokular kullanılır.
Bu stil doğal malzemeleri ve ağırlıklı olarak beyaz renk ve tonları sahiplenir.
Bu dekorasyon stili 1950 – 1980 aralarında adeta fenomen olmuş dekorasyon unsurlarının, günümüzde o dönemlerin havasını yansıtmak isteyenler aracılığıyla mekanlara uygulanmasıdır. Retro stilde sarı ve portakal rengi tonları, koyu mavi, kırmızı ve mor benzeri renkler sıkça kullanılır ve meydana hayret verici bir görünüme sahip olan işlek ve iddialı mekanlar çıkar…
18. YY’nin sonlarına doğru Avrupa’da ortaya çıkan, başlıca özelliği duyguların ve içgüdülerin yüceltilmesi ile aşırı derecede coşkuya dayanma olan Romantizm, tüm sanat dallarında bizlere sunulmuş bir akım.
Romantik stilde renkler açık mavi, pembe, bej, gri, taba, krem ve beyazdır. Bu renklerle döşenmiş mekanlar oldukça rahatlatıcı bir hava yaratırlar. Eski ve yeni bir arada kullanılabilir, kumaş tipleri yumuşak ipekler ve kadifelerdir. Fırfır ve saçaklara bolca yer verilebilir. Gümüş aksesuarlar, soft renklerde mumlar, abajurlar, eski fotoğraflar, kuru çiçekler ya da vazoda taze çiçekler de bu stilde rahatça sergilenir.
Doğal ağaç dalları, örgü battaniyeler, ahşap kasalar, keten kumaşlar, etnik desenler, sepetler, bu stilin olmazsa olmazları!
Rustik ev dekorasyonu stilini evine uyarlamak için önce doğala dönüş felsefesini benimsemelisiniz. Modern ve gösterişli bir dünyayı seven insanlardansanız eğer, üzgünüz ki bu stil sizi hiç konforlu hissettirmeyecektir.
Rustik; doğada bulunan ve işlenmemiş her şeyi doğaya zarar vermeden dönüşüm ile ev dekorasyonuna uyarlamayı bilen, eskiye değer veren ve tüketmeyip üretmeyi seven dönüşüme destek olanların stilidir.
Ev eşyalarınızı aldıktan sonra kendinize göre şekillendirmekten ve yenilemekten keyif alıyorsanız vintage tarzını benimsemiş oluyorsunuz.
Vintage tarzı evler geçmişe ait dokuları kullanarak dekore ediliyor. İkinci el ve eski eşyaları yenileyerek evinize uygun hale getirmek isterseniz bu dekorasyon stili tam size göre!